Foodtrends

Nederland staat al lang bekend om zijn rijke culinaire traditie en stelt niet teleur als het om foodtrends gaat. Van gastronomisch tot gezond, traditioneel tot innovatief en exotisch, er is een scala aan mogelijkheden om van te genieten. Vanaf de eerste hap van je heerlijke maaltijd weet je precies wat de Nederlandse keuken zo bijzonder maakt. Nederland is een smeltkroes van wereldculturen en de food scene weerspiegelt dat. Nederlanders zijn trots op lokale gerechten en smaakmakers, zoals erwtensoep, gestoofde boerenkool, sandwiches met vers gekookt vlees of kaas en de immer populaire bitterballen en kroketten.

 

Bitterballen

Een Nederlandse specialiteit, de bitterballen is een krokant hartig gefrituurd bolletje rundergehakt. Ze zijn op zichzelf al lekker, maar nog lekkerder als ze in mosterd of mayonaise worden gedompeld. De naam betekent letterlijk bittere ballen, een toepasselijke beschrijving omdat de vleespasteitjes zijn bedekt met een mengsel van bloem en kruiden, komijnzaad genaamd. Het gerecht is ontstaan ​​in de 19e eeuw en werd typisch bereid voor consumptie op oudejaarsavond of andere feestelijke gelegenheden. Dit is eigenlijk een perfecte party snack om bij een biertje te serveren. Een Nederlandse favoriet, deze hartige gehaktbal van varkensvlees en rundvlees met een pittige saus is knapperig en zeker niet voor bangeriken.

 

Gestoofde boerenkool

In Nederland vind je gestoofde boerenkool in veel huizen. Het is een wintergerecht dat goed samengaat met bruine bonen en aardappelpuree. Gestoofde boerenkool is een stevige stoofpot gemaakt van boerenkool, rundvlees, aardappelen en wortelen gekookt in een rijke vleesbouillon tot ze allemaal zacht zijn. Het is op voorraad gekookt en heerlijk als je iets wilt eten tijdens de koude winternachten. Het is een heel gezond gerecht vol groenten en past ook goed bij andere gerechten.

 

Kaas

Nederland produceert een kaas van zeer hoge kwaliteit. Sterker nog, Nederland is de derde exporteur van kaas, na Frankrijk en Duitsland. Er zijn veel soorten kaas die je in nederland kunt krijgen. Elke kaas heeft een uitgesproken smaak en past uitstekend bij een specifiek voedsel. Je kunt kaas alleen eten of gebruiken als bijgerecht om te mixen met andere geweldige gerechten in Nederland. Er zijn veel soorten kaas in Nederland zoals gouda, edam, bluefort, kernhem, fries en limber.

 

Meer informatie

Wil jij meer informatie over de huidige foodtrends? Neem dan gerust contact met ons op!