20180111 Hutten Ontbijt Challange 287

Ontbijt challenge

Waarom dit project?

Met dit project willen we mensen bewuster maken waarom het zo belangrijk is om goed te ontbijten en wat dat kan opleveren gedurende de dag. We willen mensen die niet ontbijten, juist aan het ontbijten krijgen. En de mensen die al ontbijten, beter laten ontbijten of gevarieerder.

Het project

De Ontbijt Challenge is een programma van twee weken waarin deelnemers aan de hand van een receptenboekje zelf de lekkerste ontbijtjes op tafel zetten. Tijdens de Ontbijt Challenge worden de deelnemers gemotiveerd en geïnspireerd via een WhatsApp-groep. Zo gaan we de challenge samen aan!

Wat hebben we bereikt?

De deelnemers hebben veel geleerd over het ontbijt tijdens de kick-off meeting en hebben zichzelf daarna twee weken lang uitgedaagd om beter te ontbijten. Enthousiast werden tips, motivatie, ervaringen en foto's gedeeld. En dat heeft mooie resultaten opgeleverd! De deelnemers zijn meer volkoren graanproducten en fruit gaan eten en hebben de zoetwaren vaker links laten liggen. Ze hebben vaker ontbeten en daardoor minder last van een hongergevoel tussen het ontbijt en de lunch. Ze geven aan meer variatie aan te brengen in hun ontbijt en zijn hier bewuster mee bezig. Kortom, de Ontbijt Challenge heeft goede veranderingen teweeg gebracht!

Klik hier voor een overzicht van de resultaten!