app 1

Food Challenge app 

Waarom dit project?

De ontwikkeling van deze interventie volgt op het programma Food Challenge, welke in 2016 is getest bij Rabobank Uden-Veghel. Tijdens dit programma leerden mensen op eigen tempo wat het effect is van voeding op de vitaliteit. Het programma leverde goede resultaten op, maar was met haar workshops en contactmomenten vrij duur en intensief.

Door het programma te digitaliseren en als applicatie aan te bieden, wordt deelname aan het programma laagdrempeliger en wordt het voor bedrijven interessanter om samen met haar werknemers aan de slag te gaan met vitale voeding.

Het project

In de applicatie kun je jezelf, vrienden of collega’s uitdagen om deel te nemen aan een challenge. Iedere challenge is gekoppeld aan een thema; eet meer groente, suikervrij, vezelrijk, bewust met vlees of terug naar de voeding van onze voorouders. Iedere dag krijg je recepten behorende bij jouw challenge. Door een 0-meting, een persoonlijk dashboard en een tijdlijn kun je jouw eigen voortgang en die van vrienden/ collega’s volgen. Door middel van motivatieberichten en het verkrijgen van badges wordt je gestimuleerd om door te gaan met de challenge en deze succesvol af te ronden.

Wat hebben we bereikt?

De applicatie is nu te downloaden uit de App Store (IOS) en Google Playstore (Android) of via deze link.  

Screens voor Foodsquad website 1 1024x496
Screens voor Foodsquad website 1 1024x496

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: